انجمن های تخصصی سایت گیتارینه

نسخه كامل: آموختن موسيقى در آشفته بازار امروز ايران
شما در حال مشاهده متن قالب بندي نشده هستيد.
برای مشاهده نسخه اصلی اینجا کلیک کنید
آموختن موسيقى در آشفته بازار امروز ايران كار دشوارى است البته اگر موسيقى درست و مطابق با اصول صحيح مدنظر باشد. كسى كه با هزار اميد و آرزو يك ساز موسيقى مى خرد براى آموختن و نواختن آن تازه اگر موقع خريدن جنس معيوب به او نفروخته باشند، براى يافتن كسى يا جايى كه تعليم موسيقى مى دهد با انتخاب هاى متعددى روبه رو خواهد بود. از ميان اين همه مركز / فرد مدعى تعليم موسيقى اما تنها معدودى قابليت و صلاحيت آن را دارند كه هنر آموز مشتاق را به آنجا كه بايد، رهنمون شوند. با اين حساب واى به حال كسى كه از بخت بد تحت تعليم يكى از اين «نامعلمان» قرار گيرد.
بسيار محتمل خواهد بود كه اين هنرآموز پس از مدتى و با صرف وقت و هزينه زياد، در نهايت عطاى يادگيرى موسيقى /ساز را به لقايش ببخشد و يا سرانجام خود او نيز مروج آن چيز شود كه بسته و شكسته به اسم موسيقى به او آموزش داده شده است. اما اينكه چرا وضعيت آموزش موسيقى در جامعه ما به اين روز و حال افتاده گرچه محتاج تحليل و موشكافى دقيق تر است موضوعى است كه در اين مجال اندك مى كوشم دو علت اصلى آن را به اجمال ذكر كنم.
يك- از آنجا كه مبانى هر موضوعى مهم ترين قسمت در آموزش آن است، بنابراين بايد به تدريس پايه موسيقى (تئورى و عملى) توجه بسزايى كرد. در اين مورد به جرات مى توان گفت كه برخى «نامعلمان» موسيقى ما نه آموزش آن را ديده اند و نه اكثر آنها در حداقل دانش تئورى و عملى در رشته خاص خود هستند. به همين علت در اكثر موارد هنر جويان از يك سو از خود موسيقى برى شده و از سوى ديگر با تحمل هزينه سنگينى از احساسات و عواطف خويش از آن دل شكسته شده و آن را رها مى كنند.
تعداد ديگرى هم به موسيقى بازارى روى مى آورند. نامعلمانى را مى شناسم كه فقط چند ماه (از يك سال كمتر) موسيقى كار كرده اند و حالا معلم شده اند واقعاً شما فكر مى كنيد شاگردان آنها چه «موزيسين » هايى خواهند شد؟ موسيقى تضمينى هم نوعى ديگر از تدريس اين هنر است كه تنها در چند جلسه هنرجو را _ به قول خودشان _ نوازنده مى كند. آيا واقعاً مى توان در مورد موزيسين يا نوازنده شدن يك شخص (با هر نوع سازى) تضمين داد؟
دو- از طرف ديگر، برخى از اساتيد واقعى اين هنر هم كاملاً دانش خود را در اختيار هنرجو قرار نمى دهند. در اين خصوص به اين گفته از استاد مرتضى حنانه بسنده مى كنم كه در مقدمه كتاب «ملودى و شيوه هاى ساختن آن» بيان شده است:
«حقيقت امر اين است كه برخى از مدرسان محترم ما تصور مى كنند كه اگر دانش و محفوظات خود را در اختيار هنرجويان بگذارند طولى نخواهد كشيد كه معلوماتشان به تاراج خواهد رفت، غافل از اينكه اين ذره هاى ناچيز از اين اقيانوس بى انتهاى موسيقى قواعد و قوانين منسوخى هستند كه هرگز نمى توانند براى شاگردان و حتى خود آنها منشا ايجاد اثرى بوده باشند. زيرا آنها كه به مقصود رسيدند، چنين چيز هايى را مى آموزند تا از وجودشان آگاهى داشته باشند و هرگز مورد استفاده قرار ندهند.»•••آنچه در اين يادداشت عنوان شد، در حكم طرح مسئله اى است كه مدت هاست ضربه هاى تبرش پيكر نحيف موسيقى را در ايران آزار داده است. به راستى چه مى توان / بايد كرد تا هنرآموز مشتاق يادگيرى موسيقى شاخص هايى در دست داشته باشد كه به كمك آنها حقيقى را از جعلى و دوغ را از دوشاب بازشناسد؟ متوليان و تصميم گيرندگان موسيقى كشور چه بايد مى كرده اند _ كه نكرده اند _ و نتيجه اش اين آشفته بازار كنونى شده است؟ و در نهايت همه آنها كه دستى در موسيقى دارند، براى برون رفت از اين وضعيت چه بايد بكنند؟
اميدوارم بحث اين مقال تلنگرى باشد بر جامعه به خواب رفته موسيقى و آغاز گر مباحثه اى جدى ميان دست اندركاران اين حيطه تا به زودى نتايج عملى و كاربردى آن را شاهد باشيم.منبع: گیتار برای همه
با شما موافقم

من خودم شاگردی داشتم که بعد از چند هفته آموزش تدریس میکرد !!!!!!!؟؟؟؟
آشفته بازار رو كه واقعا خوب اومدي

جاي تقدير داره

tanQ
با سلام
من كه هنوز نتونستم از اين سايت سر در بيارم و درست يه پيغام عمومي بنوسيم.راستش پيام شما رو هم نتونستم بخونم. اما يه درد دل دارم كه بايد بگم اونم اينه كه امروز بعد از يك سال پيگيري براي تشكيل كلاس گيتار توي اين شهرك خراب شده خودمون در نهايت يه حرف عجيبي به من زدن كه هم شاخ در اوردم هم كلي به وضع اسفناك خودمون افسوس خوردم.مي دوني چي گفتن؟ مي گن گيتار يه سازه غربي و تدريسش غيرقانونيه و ارشاد به ما مجوز نمي ده!!! به نظر شما حالا به اين بشر چي بايد گفت؟؟؟؟؟؟؟!!!!!

shahrzad نوشته:
با سلام
من كه هنوز نتونستم از اين سايت سر در بيارم و درست يه پيغام عمومي بنوسيم.راستش پيام شما رو هم نتونستم بخونم. اما يه درد دل دارم كه بايد بگم اونم اينه كه امروز بعد از يك سال پيگيري براي تشكيل كلاس گيتار توي اين شهرك خراب شده خودمون در نهايت يه حرف عجيبي به من زدن كه هم شاخ در اوردم هم كلي به وضع اسفناك خودمون افسوس خوردم.مي دوني چي گفتن؟ مي گن گيتار يه سازه غربي و تدريسش غيرقانونيه و ارشاد به ما مجوز نمي ده!!! به نظر شما حالا به اين بشر چي بايد گفت؟؟؟؟؟؟؟!!!!!

" به نام دل"

کار با سایت که خیلی سادس!
نمی دونم مشکلتون کجاس ولی اگه مشکلی هس بگید شاید بتونم کمکی بکنم.

شما کجا می خواستین تشکیل کلاس بدین که به مشکل بر خوردین؟  
مطمئنين كه كلاس گيتار ميخواستين بزنين؟

آخه اين روزا ديگه توي هر كوي و برزني يه آموزشگاه گيتار پيدا ميشه؟

پس با اين حساب اينا همه غير قانوني هستن.
آدرس مرجع

Fatal error: Call to a member function run_hooks() on a non-object in /home/guitar/public_html/anjoman/inc/functions.php on line 146